Vastikään kokeilimme pikkusiskon kanssa linssikeiton valmistusta. Molemmille maistui intialaistyylinen mausteinen keitto. Keiton valmistus oli myös suht helppoa, vaikkakin linssien keittoaika on melko pitkä.


Intialainen linssikeitto

 

2 rkl rypsiöljyä

2-3

valkosipulin kynttä

1 iso tai 2 pienempää porkkanaa

3,5 dl (250 g) punaisia linssejä

reilu litra vettä

1/2 kasvisliemikuutio

400 g tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyrettä

2 laakerinlehteä

n. 1 rkl curryjauhetta

ripaus kanelia ja kardemummaa

2 rkl omenaviinietikkaa

1 rkl raakaruokosokeria

(loraus kermaa tai kaurakermaa)

 

1. Huuhdo linssit vedessä siivilän avulla. Hienonna valkosipuli ja pilko

porkkana. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipuli, porkkanat ja linssit.

Paista sekoitellen. Kun sipulit pehmenneet, lisää vesi sekä kaikki muut aineet

etikkaa ja sokeria lukuun ottamatta.

2. Keitä hiljakseen n. 45 min. Lisää etikka ja sokeri. Poista laakerinlehti.

(Soseuta). Lisää kermaa halutessasi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. 


Oikein maistuva soppa tuli tuolla reseptillä. Muutenkin lihan pois jättäminen on sujunut kohdallani todella helposti. Asia ei ollut minulle uusi, sillä olen aiemmin ollut kuusi vuotta lakto-ovo-vegetaristi. Tiedä sitten miksi kasvissyönnin tuolloin lopetin. Syynä taisi olla teinivuosien aikaisen tunteenpalon hiipuminen.

Nyt siis ruokavalioon kuuluvat kasvikset, kala, maitotuotteet ja kananmuna. Kalavalintani pyrin tekemään mahdollisimman vastuullisesti noudattamalla WWF:n kalaoppaan neuvoja ja kasvikset, maitotuotteet ja kananmunat ostan mahdollisuuksien mukaan luomuna. 


Kokeilkaa ihmeessä hyvää linssikeittoreseptiä!

:lla Isosisko